top of page
Zoeken
  • Bouwwerken Nicola

Waarom kiezen voor een BEN-woning?

U heeft er misschien al eens van gehoord, zeker als u bezig bent met de planning van een nieuwbouw- of renovatieproject: de BEN-woning. Dat wil zeggen, een zogenaamde Bijna-Energie Neutrale woning, oftewel, een woning die zeer weinig energie verbruikt voor verkoeling, verwarming, ventilatie, en de productie van warm water. Het beetje energie dat nog altijd benodigd is, wordt daarbovenop voornamelijk uit hernieuwbare bronnen als zonne-energie gehaald. Deze vorm van energiezuinig bouwen of renoveren is sinds 1 januari 2021 de norm voor alle projecten in Vlaanderen. Voor nieuwbouwprojecten is het vanuit de Europese EPBD-richtlijn (energieprestatie gebouwen) zelfs verplicht.


Dat klinkt misschien als een obstakel, maar het tegendeel is waar. Het is namelijk goed nieuws, zowel voor uw energiefactuur als voor het milieu. Als ervaren bouwexpert is Bouwwerken Nicola gespecialiseerd in BEN-woningen en in dit artikel zetten we kort enkele van de grootste voordelen van BEN-woningen op een rijtje voor u.


Bijna energie neutrale woning (BEN)

Positieve impact op uw energiefactuur

Een BEN-woning verbruikt weinig energie, waardoor uw energiefactuur een stuk lager uitvalt. Dit effect kan nog verder worden vergroot als de weinige energie die u wel verbruikt ook nog eens afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen.


Een oog op de toekomst

Energiezuinig bouwen wordt steeds meer de norm in ons land, dus vandaag investeren in een BEN-woning betekent ook investeren in de toekomst. Hoe strenger de regelgeving wordt, hoe meer waarde uw energiezuinige woning in de toekomst waard zal zijn.


Korting op onroerende voorheffing

De onroerende voorheffing is een jaarlijkse belasting op onroerende goederen, zoals uw woning, die in het Vlaams Gewest liggen. Als eigenaar van een energiezuinige woning maakt u tegenwoordig kans op een flinke korting op deze onroerende voorheffing, tot wel 100%.


Hogere kwaliteit van leven

Dankzij de strenge isolatienormen voor BEN-woningen behoudt u meer warmte of koelte in huis, afhankelijk van wat u wenst, wordt lawaai van buiten beter gedempt, en is de lucht in huis door filtering nog verser.


Wenst u meer informatie over BEN-woningen in de omgeving van Geraardsbergen? Neem dan vrijblijvend contact op met Bouwwerken Nicola en vergeet ons zeker niet om een gratis offerte te vragen!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page