top of page
Zoeken
  • Bouwwerken Nicola

De nieuwe Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse Overheid

Hoe werkt het?

Zeker als u zelf al wel eens verbouwd of gerenoveerd heeft, weet u vast en zeker dat de Vlaamse Overheid premies ter beschikking stelt voor particulieren die bereid zijn te investeren in energiebesparende maatregelen. Dit is natuurlijk zeer welkom, maar het probleem in de laatste jaren was dat het verkennen en aanvragen van de verschillende mogelijke renovatiepremies zeer complex kon worden. Om die reden heeft de overheid er dit jaar voor gekozen om de belangrijkste renovatie- en energiepremies samen te brengen in de nieuwe Mijn VerbouwPremie.


Bij Bouwwerken Nicola in Geraardsbergen geven we u graag advies over de nieuwe, vereenvoudigde Mijn VerbouwPremie. In dit artikel leggen we u kort uit welke renovatiewerken onder Mijn VerbouwPremie vallen en waar u op dient te letten bij het aanvragen ervan.


Bijna energie neutrale woning (BEN)

Mijn VerbouwPremie is gemakkelijker aan te vragen

De afgelopen twee jaar is het aantal aanvragen voor renovatiepremies in Vlaanderen met meer dan 40% afgenomen, wat logischerwijs geen wenselijke ontwikkeling is voor een regio die energiezuiniger wil gaan leven. Met name de complexiteit van de aanvraagprocedure lag ten grondslag aan deze ontwikkeling. Daarom heeft de Vlaamse Overheid besloten om vanaf 1 juli 2022 de bestaande Renovatiepremies Vlaanderen en de energiepremies van Fluvius samen te brengen onder de naam Mijn VerbouwPremie.


Voorwaarden en tijdelijke aanvraagstop

Om in aanmerking te komen voor de premies uit Mijn VerbouwPremie moeten u en uw geplande renovatiewerken vanzelfsprekend voldoen aan verschillende voorwaarden. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan energiebesparende isolatiewerken en investeringen in hernieuwbare energiebronnen, zoals zonneboilers en warmtepompen. Voor een volledig overzicht van de voorwaarden kan u altijd de betreffende website van de Vlaamse Overheid raadplegen.


Overigens is het belangrijk om te weten dat er tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022 tijdelijk een aanvraagstop geldt wat betreft Mijn VerbouwPremie. Vanaf 1 oktober kan de Mijn VerbouwPremie opnieuw worden aangevraagd, volledig online via de officiële website van de Vlaamse Overheid.


Voor meer informatie en advies omtrent de Mijn VerbouwPremie van Fluvius kan u altijd gerust en vrijblijvend contact opnemen met Bouwwerken Nicola in Geraardsbergen!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page